• Blijvenburg te Rotterdam

    Postkasten appartementencomplex

  • Blijvenburg te Rotterdam

    Postkasten appartementencomplex

Constructie

Onze postkasten zijn standaard opgebouwd uit diverse componenten met bijbehorende eigenschappen. Om uw postkast geheel naar eigen wens in te richten, kunt u gebruik maken van de diverse opties. Voor de afwerking, zie postkasten/materialen.
.

Standaard samenstelling

Slotconstructie: 2-punts(spagnolet)sluiting met twee stalen 5,5 mm harde pennen in een RVS geleidingselement die bediend worden door een messing verchroomd cilinderslot. Er worden standaard twee sleutels bij het slot geleverd.   

Scharnier: de deuren zijn voorzien van twee stalen 5,5 mm harde pennen, zodanig geborgd in de stalen sponning dat een snelle uitwisseling is verzekerd. Zowel links- als rechstdraaiend is mogelijk.

Brievenklep: de 2 mm dikke kleppen zijn gezet zodat deformatie zeer wordt bemoeilijkt. De kleppen zijn voorzien van anti-slijtaanslag en gecentreerd ingegraveerd en ingekleurd huisnummer. Onder de klep worden kunststof aanslagdopjes geplaatst. 

Afdekkap: elke bovenste kast van een unit wordt standaard voorzien van een vlakke afdekkap. De maatvoering is afhankelijk van het gekozen type en de samenstelling van de postkast. 

Aanvullende opties

Brievenklep met ingegraveerde tekst: heeft u voor een brievenbus een specifieke functie in gedachte, dan kunt u een bijpassende tekst zoals "bewonerscommissie" of "retour Post NL" in laten graveren.

Brievenklep van RVS blankgeslepen: onze kleppen zijn standaard gepoedercoat, blank geslepen RVS kleppen geven een zeer fraai beeld.

Anti-dievenstrip: voor diepe kasten met een hoogte kleiner dan 215 mm een must. Bij hoge brievenbussen is dit overbodig.

Slot met 3-puntssluiting: aan te bevelen voor brievenbussen met een hoogte vanaf 195 mm ter inbraakbeveiliging.

Versterkingsribben: voor brievenbussen met een hoogte vanaf 195 aan te bevelen ter inbraakbeveiliging.

4-zijdige aanslag: wanneer u kiest voor een type waarbij de post voor wordt ingeworpen en ook aan de voorkant weer wordt uitgenomen.

4-zijdige waterkering: een must bij situaties waar lekwater kan voorkomen.

Dievenklauw: beschermt tegen het doorzagen van de scharnierpennen.

3e sleutel: een derde sleutel kan uitkomst bieden bij zorgwoningen, groepswoningen, kantoren, etc.

Naamplaatgaten h.o.h. 73 onder klep: voor naamplaten in kunststof of aluminium.

Naamplaatvenster (85x18) onder de klep: dit plaatje is gemakkelijk te vervangen vanuit de binnenzijde.

Gegraveerde naamplaat: in kunststof, aluminium of RVS.

JA/NEE venster onder de klep: tegen ongewenste reclame en folders zijn JA/JA, JA/NEE, en NEE/NEE plaatjes beschikbaar als alternatief voor de stickers.

Combinatie naamvenster en JA/NEE venster: voor een blijvend strakke vormgeving, er hoeven geen losse stickers op de postkast geplakt te worden door de gebruikers.

Gravering nummer in de deur: alleen voor situaties waar de post voor wordt ingeworpen en achter wordt uitgenomen.

Nummerplaatgaten h.o.h. 30 in de deur: voor nummerplaten van kunststof of aluminium.

Kunststofnummerplaatje op de deur

Aluminium naamplaatje op de deur

Kunststof symmetrische naamplaathouder inclusief blanco naamplaatje

Schuine afdekkap:deze kap heeft een hoek van 30 graden volgens het politiekeurmerk veilig wonen, oogt elegant en voorkomt rommel op de brievenbus. 

Schuine afdekkap met afwateringsgoot: nodig bij direct contact met regenwater.

Bevestigingsgaten ø 8mm in de achterwand: voor bevestiging van postkasten aan de wand met een situatie waarbij de post aan de voorzijde wordt uitgenomen.

Muurbevestigingshoeklijn 50x50: dit is inclusief een aangepaste achterwand en is een vereiste bij zwaardere situaties waarbij de post aan de voorzijde wordt uitgenomen.

Bevestigingskader 25x25x2 rondom: wanneer de brievenbus half wordt ingebouwd.  

Overstekend front: ter opvulling van een sponning bij een situatie waar de post voor wordt ingeworpen en achter uitgenomen.