• Blijvenburg te Rotterdam

    Postkasten appartementencomplex

  • Blijvenburg te Rotterdam

    Postkasten appartementencomplex

Materialen - Postkasten

Hoewel uitvoeringen van postkasttypen en belpanelen vaak bestekmatig zijn vastgelegd, vragen wij u aandacht voor de volgende type-omschrijvingen. De omgeving waarin de postkast zal staan bepaalt welke afwerking geschikt is.

Buitenkwaliteit
Postkasten die volledig aan de buitenlucht zijn blootgesteld dienen van buitenkwaliteit de zijn. Hieronder vallen onder andere vrije opstellingen, brievenbussen die in vochtige portieken komen te staan of wanneer er sprake is van gevelmontage. Postkasten van buitenkwaliteit kunnen worden gepoedercoat of blank geslepen worden geleverd. Gepoedercoate producten worden gemaakt van een RVS-304 buisframe en RVS-304 staalplaat en 80-100 mu poedercoating. Bij een RVS blank geslepen brievenbus wordt gebruik gemaakt van RVS 316.

Binnenkwaliteit
Postkasten die beschermd zijn tegen weersinvloeden, dus die bijvoorbeeld in een hal of tochtsluis staan, worden gemaakt van binnenkwaliteit. Er wordt gebruik gemaakt van staal 37 voor het buisframe en electrolytisch verzinkt staal 37 voor de staalplaat bij gepoedercoate producten.

Binnen/buitenkwaliteit
Wanneer de brievenbus voor een gedeelte (aan de inworpzijde) wordt blootgesteld aan de buitenlucht is sprake van binnen/buitenkwaliteit. In dit geval wordt gebruik gemaakt van staal 37 voor het buisframe, electrolytisch verzinkt staal 37 voor de staalplaat en RVS-304 voor het front en de kleppen. Het geheel wordt gepoedercoat met 80-100 mu. Ook is het mogelijk om het front van volkern kunststof te maken. De volkern plaat is enkelzijdig gekleurd.